Hvad er SEO?

SEO er den engelske forkortelse for Search Engine Optimization, og kan på dansk oversættes til søgemaskineoptimering. SEO er kort sagt en proces, der hjælper hjemmesider til at nå længere op i rangering af sider på Googles søgeresultater i forhold til bestemte søgeord.

SEO betragtes af mange som en af de vigtigste digitale markedføringstrategier, da op mod 95 % af al trafik på webshops kommer fra Google søgemaskine. I det følgende kan du derfor læse meget mere om, hvad SEO er og blive klogere på de strategier, der ligger bag SEO optimering. 

SEO for begyndere - Grundlæggende om søgemaskineoptimering

 Som nævnt er SEO en strategi, der implementeres med henblik på at få Googles algoritmer til at placere din hjemmeside så højt som muligt i forhold til konkurrenterne. SEO betegnes ofte som “organisk” søgemaskineoptimering, da der er tale om resultater, der er naturligt rangeret, og ikke er betalt for, som det er tilfældet med AdWords (Google Ads). Men det er naturligvis ikke ensbetydende med, at det umuligt at ændre ved denne placering. Det kræver dog noget arbejde, og som regel hjælp fra en SEO specialist. 

SEO handler i første omgang om at vide, hvad dine kunder søger på, når de leder efter en hjemmeside som din. SEO inkluderer således grundige analyser af dine kunders søgeadfærd, og først når du har fået en klar forståelse af din målgruppe, kan du begynde at lave indhold, der inkluderer de rigtige søgeord. SEO er dog meget mere end blot søgeordsoptimering. Faktisk er der en række forskellige faktorer, der afgører, hvordan din hjemmeside placere sig i Googles søgeresultater

Seo

Hvordan fungerer Googles rangering?

Hvorfor er det vigtigt at ligge nummer et?

Google har ikke mindre end 200 forskellige faktorer, der bestemmer, hvordan hjemmesider placeres, når brugere søger på bestemte søgetermer. Det er slet ikke dem alle sammen, der er kendte, men over tid har branchen gennemskuet en række af dem, det er mest afgørende for at få en topplaceringer. Her er der primært tale om tre overordnede kategorier, som vi vil uddybe under afsnittet SEO pyramiden nedenfor: Din sides tekniske fundament, onsite optimering (det vil sige seo optimering af det indhold, du har på egen side) samt off-site optimering. Med offsite optimering refereres der primært til linkbulding eller backlinking. Det vil sige links på eksterne sites, der leder til din side. Du får nemlig en højere ranking, hvis mange relevante og autoritære hjemmesider linker til dig, da Google opfatter det som en form for anbefalinger. 

Selvom sociale medier spiller en større og større rolle i digital marketing, kommer stadig omkring 95 % af trafik til websites stadig fra google søgemaskine. Samtidig er der langt større chance for, at en bruger klikker på det organiske søgeresultat, der ligger allerøverst, frem for det der ligger nummer to, tre eller fire. Og er du helt tilbage på side syv, er muligheden for mange kliks forsvindende lille. Derfor er det altså helt afgørende, hvor du er placeret i søgeresultaterne. Det er den simple grund til, at SEO er en af de vigtigste digitale marketingstrategier lige nu, og at mange succesfulde virksomheder bruger meget tid og mange ressourcer på lige netop SEO arbejde. 

Hvad er en landing page?

Der er mange forskellige termer, som det er gode at have styr på for at få et bedre forståelse af hvad SEO er. Mange af dem vil løbende blive forklaret i denne artikel, og der vil være en Google ordborg med en opsummering af vigtige SEO termer til sidst i denne artikel. Men et af de fagudtryk, som det er en god idé at have styr på fra start, er landing pages. Det er i virkeligheden ikke så kompliceret, men er et vigtigt element i forståelsen af, hvordan SEO optimering fungerer. En landing page er nemlig den side, som en bestemt trafikkilde leder hen til. Med trafikkilde menes det link, som fører brugeren hen til et bestemt site. Det kan for eksempel være en google ad, en annonce på socialer medier, et nyhedsbrev eller noget helt tredje. Nogle gange er din forside den landing page en bruger kommer til. Men andre gange, kan det for eksempel være en landing page, hvor du køber et bestemt produkt eller en side, der beskriver et specifikt emne. Forskellige landing pages kan implementeres på forskellige måder i din SEO strategi, hvilket du kan læse meget mere om, når de forskellige elementer, der indgå i en typisk SEO strategi beskrives længere nede i artiklen. 

Et eksempel kan dog være, at at lave individuelle, lokale landing pages, hvis din hjemmeside yder en service, hvor kunder ofte søger efter lokale foretagender. Det være frisører, elektriker eller lignende. Her vil du altså have mulighed for at optimere en landing page i forhold til er bestemt lokalt søgeord. For eksempel “frisør vejle”. 

Kontakt os her

Du kan kontakte os her, hvis du har nogen former for spørgsmål om SEO, Linkbuilding og søgeordsanalyse. Vi er her for at hjælpe 🙂

Vi vender tilbage hurtigst muligt!

SEO pyramiden

Oftest beskrives SEO ud fra en pyramide tænkning, hvor et trin skal klares før det næste kan påbegyndes. Seo pyramiden giver således ikke kun et overblik over, hvilke opgaver, der skal klares i forbindelse med en SEO-strategi, men også hvilken rækkefølge de skal gøres i. I det følgende vil du derfor få en gennemgående indføring i hvad hvert trin indebærer og kræver. Pyramiden kan betragtes som en form for SEO guide, og er ofte den strategiske køreplan, som en SEO konsulent, vil benytte sig af.  

Trin 1: Det tekniske fundament

Det allerførste, der skal være styr på, som en del af en succesfuld SEO strategi, er din sides tekniske fundament. Dette betegnes ofte  “teknisk SEO”. Kort sagt kræver Google meget af din hjemmesides tekniske egenskaber for at give dig en høj ranking i søgeresultaterne. Ganske enkelt ønsker de, at brugerne skal have en optimal oplevelse på højtrangerende sider. Derfor skal Google let kunne tilgå og indeksere alt dit indhold – lige fra billeder til til tekst, video og andre typer filer. Dette måles ud fra en række forskellige aspekter. Først er det dog vigtigt at være opmærksom på, at nogle CMS’er (Content Managment Systems), er mere SEO venlige end andre, og derfor er det første trin ved teknisk SEO at sikre sig, at din CMS er optimal i dette henseende. Derudover handler det altså om at optimere forskellige tekniske aspekter, som du kan læse et udpluk af den for. Der er dog mange flere aspekter, der kan indgå i en SEO optimering, og det kan derfor ofte være en god idé at få en SEO konsulent på opgaven.

Mobiloptimering

Title tag og meta beskrivelser

Hastighed

Google er i senere år begyndt at vægte optimering af din mobilside højere og højere i sin rangering. Og med god grund. I dag tilgår en stor del af brugere på forskellige sider gennem deres mobiltelefoner. Derfor er det afgørende, at din hjemmeside fungerer optimalt, for ikke at sige endnu bedre på mobilen, end den gør, når den tilgås fra en computer. Det er muligt at teste om din hjemmeside lever op til Googles krav her. Gør den ikke det, er det et af de første steder, du bør sætte ind.

Meta beskrivelser og title tags, er det første som brugere ser, når de søger på Google, og din hjemmeside dukker op. Det er altså den “titel” og lille underbeskrivelse, der hører sammen med dit site. Disse skal ikke blot optimeres for, at brugeren får lyst til at klikke på lige netop din side blandt de mange resultater. Det er også en vigtig del af den tekniske SEO optimering, at disse to komponenter fungerer. Det er nemlig sådan, at google indekserer, hvilken slags side, du har og hvad den handler om på baggrund af title tag og meta descriptions.

En anden vigtig faktorer, som Google ser på i sin rangering, er hastighed. Det er vigtigt, at din side ikke kører for langsomt, da Google ikke ønsker topresultater, hvor brugerne har en tung og langsom oplevelse, når de klikker sig ind. Dette kan blandt andet kan undgås ved ikke at at have et hav af store og tunge billeder, eller alt for mange systemer (såsom forskellige plugins). Alt dette kan være med til at sænke hastigheden markant. 

Trin 2: Søgeordsanalyse

Det næste trin i SEO pyramiden er søgeordsanalysen. Denne analyse ligger grundlaget for det næste trin, da brugen af søgeord er afgørende for, hvad det er for noget onsite indhold, du skal udvikle. 

Hvis du ikke kender til din målgruppes søgeadfærd, ved du ganske enkelt ikke, hvordan du skal optimere dit content. Dette er altså et helt afgørende grundlag for, at dit SEO-arbejde giver pote. Det kan være en god idé at starte med at lave en helt basal brainstorm over, hvem din målgruppe er, og hvad du allerede ved, om deres søgeadfærd. Dette skaber et godt fundament for dit videre arbejde. Herefter er der dog tre trin, som du bør gennemgå for at få en bredere og mere dybdegående viden om målgruppens søgeadfærd.

  1. Først og fremmest er det vigtigt at vide hvilke søgeord, der allerede giver dig kliks. Hvis du er aktiv bruger af Google AdWords (Google ads) har du her en stor fordel i forhold til din søgeordsanalyse. Her kan du nemlig få stor indsigt i, hvilke søgeord eller -udtryk, der har givet konverteringer og kliks. Der er altså en masse brugbart data her, som du kan overføre til din SEO søgeordsanalyse.
  2. Heldigvis kan du ved hjælp af den gratis PlugIn Google Search Console også finde ud af, hvilke sørgeord og -udtryk, der har ledt brugere til din hjemmeside. Det er en stor hjælp, når du skal finde ud af, hvilke primære søgeord, dine kunder allerede benytter sig af. 
  3. Herefter kan de diverse værktøjer bruges til at finde forskellige søgeudtryk og -ord, som relaterer sig til indholdet på din hjemmeside, men som endnu ikke har skabt synlighed for din side. Der findes en lang meget software, der kan viser, hvad bruger typiske søger på i forbindelse med bestemte emner. Har du for eksempel en side, der sælger kattemad, kan du se, hvilke andre søgekriterier brugere inkluderer, når de skriver kattemad. Det hjælper dig altså til at finde inspiration til den nye content du skal skabe til din hjemmeside, for at brugere, der er interesserede i kattemad, bliver ledt til lige netop dit site.

      Søgeordsanalysen skal altså hjælpe i to henseender. Den afklarer, hvilke søgeord der allerede nu giver dig kliks, så der kan skabes indhold, der i endnu højere grad kan optimere din side i forhold til disse søgetermer. Derudover skal der findes nye søgeudtryk, som kunder i din målgruppe benytter sig af, så der kan skabes nyt content baseret på disse keywords. Det er derfor vigtigt, at søgeordsanalysen er både grundig og dybdegående – resten af din SEO optimering afhænger ganske enkelt af den. Af samme grund kan det være fornuftigt at få en SEO specialist til at samarbejde med dig om denne del af analysen. En stor del af arbejdet ligger desuden i at lave en gennemgående sortering af de mange søgeudtryk, deres findes frem til. Det er vigtigt at udvælge lige præcis de søgeord, som du forventer vil give mest trafik til dit site.

      allwehaveWW

       

      Trin 3: Onsite optimering – internt content

      Søgeordsanalysen leder naturligt videre til næste trin, som er onsite optimering. Det er nu, du skal igang med at lave indhold baseret på den søgeordsnalayse, du har lavet. Som udgangspunkt er det en god idé at lave en række landing pages eller undersider, som beskæftiger sig med forskellige emner, du udvælger på baggrund af din søgeordsanalyse. Du bør ikke lave for mange, da det er bedre at have nogle få keywords inden for ét emne (eller en landing page), frem for mange søgeord inden for en masse forskellige kategorier. Det er nemmere at nå højt op i Googles rangering på denne måde. 

      Hvad betyder content og hvordan skabes SEO optimeret indhold? 

      Som du nok allerede ved er content det engelske ord for indhold, og det betyder, at den SEO optimering, du laver onsite, kan være alt muligt forskelligt, under den store vifte, der hedder digitalt indhold. Så længe det er relevant, fokuseret og inddrager de søgeord, du har fundet frem til i søgeordsanalysen, kan du i princippet lave den slags indhold, du har lyst til. Det kan være alt fra blogindlæg til guides, relevante artikler, produktbeskrivelser eller noget helt femte. Det vigtigste er, at det kredser om emner, der er er relevant for dine brugere og implementere de søgeord, du har fundet frem til. 

      Onsite arbejdet kan både bestå i SEO optimering af det indhold, du allerede har, og udarbejdelsen af helt nyt content til nye landingpages.

      Det allerede eksisterende indhold skal så at sige “konverteres” til SEO tekster, hvor du på en naturlig måde implementere det eller de søgeord, du har fundet frem til i dine analyser. Derudover skal deres skrives nye tekster, der kan fokuserer på nogle af de emner, som søgeordsanalysen har fundet frem til.

      Links og overskrifter

      En måde at lave SEO optimering af dit indhold, er blandt andet at benytte overskrifter eller såkaldte H-tags og links i udarbejdelsen af tekster. Overskrifter skaber ikke kun lettilgængelige og overskuelige artikler for læseren. Det gør det også nemmere for Google at afgøre, hvad din artikel egentlig handler om, hvilken kan hjælpe med at give en bedre ranking. Derudover er det en god idé at inkluderer relevante links i SEO tekster. Det er brugbart for læserne, og så fortæller du Google, at der er tale om relevant indhold, der hjælper brugeren finde godt indhold andetsteds. Det giver altså ikke kun pote, at andre sider linker til dig. Det kan også give pote den anden vej rundt.

      Generelt er der en lang mange forskellige guidelines for udarbejdelsen af SEO tekster, som det er en god idé at sætte sig ind i, hvis du selv skal igang med at udarbejde indhold. Hyrer du en SEO eskpert eller et tekstbureauer til at gøre dette, kender de dog som regel allerede til de forskellige kneb, der kan bruges for, at dit indhold optimeres på den bedste måde.

      Trin 4: Offsite optimering - linkbuilding

      Pyramidens sidste trin er offsite SEO optimering. Dette består primært af det, der kaldes linkbuilding. Linkbuilding vil ganske enkelt sige, at der er eksterne sider, der linker til din. Det fortæller nemlig google, at du er en autoritær side med relevant indhold, og giver dig derfor en bedre rating. Engang var det sådan, at god linkbuilding handlede om at så mange links som muligt, førte ind til din hjemmeside. Derfor var der også mulighed for at købe sig til flere hundrede links fra obskure udenlandske hjemmesider. Det har Google dog imidlertid lavet om på, og derfor handler linkbuilding i dag primært om to ting: Autoritet og relevans. Og sagt på en anden måde: Kvalitet over kvantitet.

      Hjemmesidens autoritet

      En hjemmesides autoritet, er vigtig for, hvordan Google vægter linket. Det vil sige, at hvis DR linker til dig, er linket mere værd, end hvis en tilfældig udenlandsk side gør det samme. Jo mere autoritær et site vurderes af Google, desto mere betyder det eksterne link for din placering.

      Hjemmesidens relevans 

      Hjemmesidens relevans har også noget skulle sige. Hvis en side, der forhandler eller noget helt andet end din, vil Google ikke betragte det, som et særligt relevant link for brugeren. Og som en konsekvens af dette, vil linket ikke have stor betydning for din rating.

      Andre faktorer, der er vigtige i forbindelse med linkbuilding

      Udover relevans og autoritet, er der også et par andre faktorer, der kan have betydning for om Google opfatter et link som værdifuldt eller ej. Det er for eksempel vigtigt, hvor linket er placeret på den eksterne hjemmeside. Hvis det placeres allernederst på siden, hvor de færreste brugere kommer hen, vil linket have mindre værdi, end hvis det er placeret i den aller øverste del. Derudover er ankerteksten ligeledes vigtig. Ankerteksten, er det ord eller den sætning, som udgør linket – det vil sige det som brugeren klikker på. Her er det igen afgørende, at der er tale om en relevant ankertekst, der hænger godt sammen med det, som linket fører hen til.

      Hvordan laves linkbuilding?

      Linkbuilding kan skabes på en række forskellige måder. Nogle er nemmere end andre, men ofte er det de lidt mere tidskrævende og svære metoder, som kan give utroligt stærke links og dermed højere rangering i søgeresultaterne. 

      En af de bedste måder at linkbuilde på, er at få naturligt PR ved at udsende pressemeddelelser eller “nyhedsstof”, der relaterer sig til din virksomhed til autoritære nyhedsmedier. Dette er selvsagt nemmere, hvis du er et større, anerkendt brand. Er du ikke det, er der dog ofte små lokale nyhedsmedier, som er glade for at få givet en god nyhedshistorie. Har du for eksempel en side, der formidler udlejning af boliger, kan du lave en pressemeddelelse, der omhandler nogle af de trends i ser i forhold til boligudlejning i en bestemt by, og sende det til det lokale nyhedsmedie i den pågældende by. Dette er dog ofte nemmere sagt end gjort, fordi der aldrig er nogen garanti for, at avisen vil gå med historien. 

      En anden løsning er at benytte dig af dine leverandører eller netværk. Det kan for eksempel være, at du sælger produkter fra en bestemt leverandør, som du kan overbevise om at linke til dig på sin hjemmeside. Det samme gælder, hvis du har nogle netværkskontakter gennem din virksomhed. Dette kan ofte være den “lette” måde at skaffe nogle gode links, som sandsynligvis er relevante, hvis der er tale om leverandører eller netværkskontakter indenfor samme branche som din. 

      Du kan også forsøge at få hjemmesider, der beskæftiger sig med samme område som dig, men som ikke er direkte konkurrenter, til at poste artikler, der linker til din side. Det kræver dog, at du laver godt gennemarbejdet indhold, de er interesseret i at poste. Arbejder du sammen med SEO specialister, vil de dog ofte træde ind, og hjælpe dig med at få indhold postet på eksterne sites, de samarbejder med.

      Analysér på din er resultater

      Når du har været igennem alle SEO pyramidens trin, er det naturligvis vigtigt at begynde at analysere på dine resultater. Har du haft en SEO specialist med inde over dit SEO arbejde, vil de hjælpe dig med at få overblik over, hvilke resultater SEO indsatsens har ledt til.

      SEO er en proces

      Det er dog vigtigt at sige, at SEO er en proces. Selv hvis du når en topplacering på Google, kan du ikke læne dig tilbage og betragte arbejdet som færdiggjort. Der er hele tiden konkurrenter, der udarbejder deres egen SEO strategier, og som vil forsøge at gøre deres for at få en bedre ranking end dig. Derfor er SEO en konstant proces, og noget I som virksomhed hele tiden bliver nødt til at arbejde på. I den forbindelse er det særligt vigtigt at være opmærksom på, om jeres kunders adfærd ændre sig, hvis for eksempel i begynder at launche nye produkter. Her kan det være en god idé at gå tilbage til SEO pyramidens andet trin, og lave en ny søgeordsanalyse. 

      Hvor lang tid tager det før SEO optimering virker?

      I den forbindelse er der mange, der spørger, hvornår en søgemaskineoptimering begynder at virke. Det er svært at sige, da det afhænger af en masse forskellige faktorer. Hvis i starter fra nul og ligger meget langt tilbage i Google søgeresultater, kan en intensiv SEO indsats give resultater forholdsvis hurtigt. Samtidig afhænger det naturligvis også af, hvad målet er for jeres søgemaskineoptimering. Hvis ambitionen er at blive nummer et inden for et bestemt søgekriterie, kan det godt tage noget tid. Nogle virksomheder må vente et år eller to, før de ser deres SEO mål blive indfriet. Der er således ikke nemt at give et præcis estimat af, hvornår resultatet af søgemaskineoptimering for alvor viser sig.

      Benyt dig af en SEO-specialist

      Ønsker du at se hurtige resultater, er det dog en god idé at benytte sig af en SEO-specialist, der kan hjælpe med at komme igennem pyramidens forskellige trin. Særligt linkbuilding delen, kan det virke uoverskueligt at gå i gang med selv, og her kan du altså drage stor nytte af at få hjælp til at skabe værdifuld linkbuilding. Generelt er SEO-strategier forholdsvis omfattende, hvis de skal være effektive, og derfor kan det give god mening at udlicitere noget af arbejdet til eksperter.

      Fire gængse SEO fejl, mange laver

      Da der er mange forskellige komponenter og faktorer, der spiller ind, når det kommer til SEO arbejde, er det nemt at begå små fejl eller falde i fælder, der ender med at bremse udviklingen. Derfor har vi samlet fire gængse fejl, som mange kommer til at begå i forbindelse med deres SEO indsats.

      Du bruger bestemte søgeord alt for hyppigt

      Du har indhold, der ikke relaterer sig til dine søgeord

      Undgå altid duplikat indhold

      Kvantitet frem for kvalitet, når det kommer til linkbuilding

      Du har lige fået lavet en fed søgeordsanalyse, hvor I er kommet frem til en række søgeord, som skal bruges til optimere indhold og lave helt nyt content. Det er helt naturligt at have lyst til at fylde alt indhold med disse nye søgeord. Men faktisk kan det ende med at skade din ranking i stedet for at fremme den. Det er nemlig sådan, at Google opfatter det som en “spam”-side, hvis enkelt ord optræder for mange gange. Og det giver langt hen af vejen god mening. Overplastrer du alt dit content med en eller to søgeord, ender dine tekster med at blive ulæselige eller usammenhængende. Find i stedet en god og naturlig måde at integrere de forskellige ord i dit indhold. Alternativt kan det være en god idé at ansætte et tekstbureau, der er vant til at udvikle SEO tekster og ved, hvordan søgeords implementeres naturligt og hvor mange, der bør være i en tekst.

      Giver du dig selv i kast med at skabe indhold, er det vigtigt at være opmærksom på aldrig at skabe indhold, der ikke er centreret omkring det søgeord, du skal have implementeret. Hvis du har en guide eller artikel, du gerne vil skrive, men som ikke relaterer sig direkte til dit søgeord, så lad vær med at forsøge at få søgeordet presset ind, selvom det kan virke fristende, når du alligevel laver onsite indhold.

      Her er det langt bedre at få skrevet den tekst, du finder interessant og relevant, uden at bekymre dig om bestemte søgeord, frem for at udarbejde en artikel, hvor du forsøger at få unaturlige søgeord implementeret.  

      Har du indhold på din hjemmeside, der af den ene eller anden grund er kopieret fra en anden side, kan det ende med at skade din ranking. Google ønsker nemlig, at deres brugere kun præsenteres for unikt indhold i søgeresultaterne, og derfor “straffer” de sider, der har duplikat indhold. Det er derfor aldrig en god idé at vælge den nemme løsning, når det kommer til at skabe indhold, da det kan ende med decideret at modarbejde din SEO optimering. Det samme gælder linkbuilding. Linket til din hjemmeside er ikke noget værd, hvis det er står skrevet i en kopieret tekst. Google er desuden meget sensitiv over for såkaldt “duplicat content”, og derfor behøver der ikke at være mere end én kopieret sætning, før Google markere det som kopieret indhold.
      Dette er kort nævnt under linkbuilding afsnittet, men det er nødvendigt at nævne det igen, da det er en af de hyppigste fælder, virksomheder ryger i, i forbindelse med SEO optimering.

      Det er langt vigtigere at have få kvalitets link til din hjemmeside, end det er at have et hav af dårlige links. Kort sagt: Ti dårlige links vil være meget lidt værd, mens ét rigtigt stærkt link kan gøre en stor forskel.

      Google ordbog / SEO ordbog

      Som du kan fornemme, kan SEO være lidt af en jungle, og du er helt sikker ikke den eneste, der har Google, hvad linkbuilding egentlig er. Der bliver brugt mange forskellige fagtermer og udtryk, der kan lyde som rent volapyk, hvis man først lige er begyndt at sætte dig ind i, hvad seo optimering er. Ikke desto mindre, er disse termer gode at have styr på, når du skal igang med en SEO strategi eller overvejer at konsultere en SEO specialist. Derfor har vi i det følgende samlet mange af de ord, der er brugt i løbet af artiklen. På den måde får du en kort opsummering på mange af emner, vi har gennemgået. Og så kan du altid vende tilbage til denne lille “Google ordbog”, hvis du har brug for at få afklaring på forskellige termer i forbindelse med SEO optimering af din virksomhed.

      Konverteringer – konverteringer er kort sagt en betegnelse for det, som en bruger gør, når de lander på din side. Her tales, der ofte om hårde og bløde konverteringer, hvor de bløde vil være kommentarer eller likes, mens hårde er køb af produkt eller udfyldning af kontaktformularer. Du kan dog selv definerer, hvad du betragter som hårde og bløde konverteringer, når du udarbejder en digital marketingstrategi. 

      Linkbuilding – Linkbuilding hænger sammen med offsite optimering, og handler om at få andre sites til at linke til din side, da det vil få din ranking til at stige. Her er det særligt vigtigt, at de sider, der linker til dig er både autoritære og relevante, da linket i så fald vil have mere værdi. 

      Local SEO – Local SEO drejer sig om at optimere din SEO indsats indenfor et bestemt lokalområde, hvis du har en virksomhed, som kunder ofte vælger ud fra lokalitet. Det kan for eksempel være et håndværker firma. Dette kan blandt andet gøres ved at skabe lokale undersider. 

      Negative søgeord – Negative søgeord, er egentlig noget, som har med AdWords at gøre, men da mange spørger ind til det i forbindelse med SEO optimering, nævnes den her. Negative søgeord er noget, du kan bruge i forbindelse med AdWords for at undgå, at dine annoncer bliver vist for de forkerte. Det vil sige, at du får klik fra personer, der alligevel ikke er interesseret i dit produkt, og derfor med samme forlader siden igen. Du kan derfor bruge negative søgeord, der sørger for, at visse søgeord ikke frembringer dit site.  

      Offsite optimering – Offsite optimering hænger sammen med linkbuilding, og er den SEO optimering, du kan lave ved at få eksterne sider til at linke til din. 

      Onsite SEO optimering – Ved onsite optimering, laver du en seo optimering af alt det indhold, du har på din egen side. Det kan for eksempel være at implementere et bestemt søgeord i allerede eksisterende tekst, eller skrive nye tekst omkring et nyt søgeord.  

      Organiske søgeresultater – Organiske søgeresultater, er de søgeresultater, der ikke kommer fra Google AdWords, men i stedet er “naturligt” rangeret i søgeresultater. Det er disse søgeresultater, som du kan påvirke ved en god og effektiv søgemaskineoptimering strategi. 

      SEO analyse – En SEO analyse, er en analyse, hvor du undersøger, hvad der kan optimeres på din side for, at den bliver mere SEO venlig. Det kan være alt fra produktbeskrivelser til meta-tags, og er dermed et af de første, grundlæggende trin i enhver SEO strategi. 

      Teknisk SEO – Teknisk SEO er den del af SEO optimering, der drejer sig om at gøre det tekniske fundament på din side mere SEO venlig. Her ser vi som regel på meta-tags, hastighed og mobiloptimering, men der er også en lang række andre faktorer, Google tager i betragtning, når de crawler dit site. 

      Kontakt os her

      Du kan kontakte os her, hvis du har nogen former for spørgsmål om SEO, Linkbuilding og søgeordsanalyse. Vi er her for at hjælpe 🙂

      Vi vender tilbage hurtigst muligt!